Mysterieschool Aneru

Recensies

Over de cursus De bloei van het hart:

"Ik zie deze beoefening als de meest doeltreffende vorm van zelf-genezing en therapie. De beoefening in openheid, aandachtigheid en de ingangen om het hart, de liefde te laten stromen ontsluiert en onthult mijn wezenlijke Goede Hart, omdat het de pijn en onvriendelijkheid in mij oplost en verwijdert. Een goedheid die mijn werkelijke natuur is en mij laat stralen... en een warme sfeer creëert waarin mijn diepste wezen bloeit."

Over de jaartraining 'Reis naar Verlichting':

"Ten eerste...

is het heel bijzonder en zeldzaam om in de aanwezigheid te kunnen verkeren van een waarachtig Ontwaakte Ziel, als Ovanti. Er zijn er naar weinigen van dat kaliber, die ECHT in liefde leven en doorstraalt zijn van werkelijkheid. EN die ook nog helemaal waarachtig in hun menselijke kwetsbaarheid durven staan, zonder ontkenning van het een of ander. Nee, alles wordt verwelkomd en opgenomen in het hart, bij Ovanti. Wat een grote inspiratiebron.

 

Ten tweede is de intieme setting en de vorm waarin de jaartraining plaatsvind heel fijn en behulpzaam om dieper in jeZelf te komen en ook in diepe resonantie met Ovanti te zijn: De groep is niet te groot, en in een huiselijke setting, waar het makkelijk is om je op je gemak te voelen. En waardoor alle vragen gesteld kunnen worden en er altijd voldoende persoonlijk contact en een intiem voelende verbinding mogelijk is.

 

Ook opent Ovanti een sacred space waarin een diepe innerlijke Stilte wordt gerespecteerd, waarbij er tegelijkertijd ook gezorgd wordt dat we met z'n allen in contact blijven daarmee, zonder dat mentale en verbale ruis de gezamenlijke ruimte overneemt, en ook zonder dat er sprake is van onderdrukking van onze menselijkheid op rigide wijze. Ovanti is een fantastische en subtiele spaceholder. De sacred space is altijd voelbaar en aanstekelijk in zijn satsangs en trainingen.

 

- Wat ook zeldzaam is aan de jaartraining van Ovanti, is dat hij een enorme rijkdom aan ervaringen, werkelijk zelf doorleefde inzichten en overkomen valkuilen met zich mee brengt, waarvan hij de schatten overvloedig met ons deelt. Het is niet slechts 1 lineage, pad of visie die hij overbrengt, maar hij laat ons kennis maken en dieper duiken in zeer verschillende invalshoeken van dezelfde Zelfrealisatie, waardoor enorm veel verhelderd word en alles op z'n plek valt.

 

Er worden verschillende rake oefeningen gedeeld, die ook helder uiteengezet zijn en bekrachtigd op papier, zodat ieder in het eigen tempo al die cadeautjes kan uitpakken. Ook krijgt hiermee ieder de kans om de voor hem/haar best passende invalshoek te kiezen."

 

Reny

 Wat zijn jouw meest bijzondere ervaringen of inzichten geweest?
"Mijn ervaringen verschillen.
De diepere ervaringen hadden altijd te maken met volledige aanwezigheid zonder de ruis van de persoonlijkheid. Wat diepe vreugde (gelukzaligheid) en diepe liefde met zich meebrengt. Tijdloosheid en helderheid. Dat het volledig hier is, nu op dit moment en dat de persoonlijkheid er van alles tussen zet zodat deze waarheid die er altijd is niet of nauwelijks te ervaren is.
 
Het vraagt oefening en toewijding. Mijn dagelijkse bezigheden waarin de persoonlijkheid nog volop actief is denkt daar anders over... Ruimte maken voor onderzoek en stilte is belangrijk voor mij tijdens deze reis. De training helpt hier enorm bij.
 
Ook kwamen issues naar voren van mijn persoonlijkheid
die helemaal gezien en gevoeld werden in liefde."
 
Wat brengt deze training jou? 
"Heel veel verschillende leringen, subjectieve vormen en manieren om stiller te worden.
Je aandacht wenden tot zelfonderzoek.
Het onderzoek, het zien en ervaren van het Zelf met een bewustzijn
die vrij is van overleving strategieën.
Wat uiteindelijk 'niets doen', tijdloos, gelukzalig en vredig is.
 
Een rijkdom om te ervaren...
dat waar alle mystieke leraren en meesters over hebben gesproken, gezongen,
geschreven in poëzie en muziek.
Dat is wat Mysterieschool Aneru uiteen zet vanuit Ovanti zijn eigen authentieke ervaringen en wijsheid als uit oude geschriften van zijn inspiratiebronnen."
 
Amanda

"Ik raad Ovanti als trainer van harte aan!

Deze jaartraining is echt een hart- en oogopenende reis. Wat een rijkdom die hier gedeeld word die ik niet eerder ben tegengekomen. En op een prachtige intieme wijze aangeboden. Met een uitgebreid naslagwerk om alle geschenken in je eigen tijd te kunnen uitpakken. Deze training geeft vele handvatten en openingen om Zelfrealisatie tot bloei te laten komen. Gun jezelf alsjeblieft dit cadeau!"
 
Reny

"Tijdens de jaartraining heb ik...
de ‘ervaring’ gehad en nog van diepe stilte die er altijd is, ook bij veel geluid in de wereld.

De onmiddellijke ervaring van ‘Dat’. De woorden die daar het dichts bij komen zijn: Liefde, die zich elk moment opnieuw uitdrukt in alles wat is.

Het heeft mij stilte, zijn, liefde en licht gebracht. Veel minder verhalen veel meer in het moment zijn.

 

Ivo/Ovanti/Aneru is de enige leraar waar ik dit hoge energieniveau ervaar. Hij is ervaringsgericht, gecombineerd met helder inzicht. Hij brengt mij onmiddellijk naar de stille staat van zijn. De theorie is heel helpend plus helder. De oefeningen zijn prachtig.

Misschien voor een volgende training: werken met een buddy, een maatje uit de groep om samen mee te oefenen."

 

Eveline

"Mijn ervaringen en inzichten:
Besef en bewustwording van wie ik werkelijk ben. Rustend in de eindeloze zee van Brahman.
Het heeft mij een rustige geest, helderheid, zelfbewustzijn en verlichting gebracht.
 
Als tip: van mij mogen de lessen altijd in het boswijk instituut plaatsvinden!
Ovani is een fijne leraar, die lesgeeft vanuit ZIJN en die het kan overbrengen.
 
Als je verlangen zelfrealisatie of verlichting is, dan is deze training een aanrader."
 
Richard
Mijn ervaring:
Voor mij was het een ontdekking om te merken dat je de staat van verlichting kunt ervaren terwijl je nog persoonlijke issues hebt. Je hoeft dus niet al je oude stukken doorgewerkt te hebben, alhoewel dat wel bijdraagt om er dichterbij te komen. De persoonlijkheid blijft dus bestaan terwijl je het Zelf ervaart. Je hoeft niet perfect te zijn om Verlicht te raken! Hoera :)
 
Ook vond ik het bijzonder om te ervaren dat het Zelf totaal los staat van je lichaam, emoties, gedachten en zelfs het gevoel van energie of afstemming. Dit heb ik op een moment ervaren buiten de jaartraining, maar ik weet zeker dat de jaartraining ertoe heeft bijgedragen.
 
Wat voor mij waardevol is aan de training:
Dat je zo dichtbij een ontwaakte leraar kunt zijn is onbeschrijfelijk waardevol. Er is alle ruimte voor jouw persoonlijke vragen en ervaringen, en je kunt je helemaal mee laten nemen in de energie en de oefeningen. De sfeer is veilig en betrokken en de energie is altijd afgestemd op iedereen in het hier-en-nu. Elke dag was weer een heerlijk bad van warmte, liefde en vreugde. In die energie ga je vanzelf helemaal open. Ik heb genoten, geleerd, en heerlijk ervaren!
 
Persoonlijk contact is echt een meerwaarde (1 op 1 dagen, telefoonsatsang, kleine groepjes met persoonlijke aandacht). Ik heb dit bij geen enkele andere leraar meegemaakt. Ovanti weet waar hij over praat. Zowel de theorieën en geschriften van verlichte leraren, hoe de verschillende staten voelen en ervaren, en de energieën die door je heen werken. Alles is doorleefd en begrepen. De dagen waren goed georganiseerd, muziek, tijden, eten en drinken, alles was in orde. Het is ECHT wat je leert - niet alleen met je hoofd, je wordt ondergedompeld en meegenomen in de ervaring. 3 woorden: persoonlijk, kundig, georganiseerd.
 
Els
Wil je ook jouw ervaring en reactie delen?
Mail Ovanti naar: mysterieschool@aneru.nl of vul het contact formulier in.

Of ga naar de Facebook pagina Aneru en schrijf bij recensies wat op je hart ligt ;):
Dank je wel!