Mysterieschool Aneru

Doel van deze school

Alles begint met bewustwording. Als je bewust kunt worden van wat er is, dan heb je een keuze om er iets mee te doen of het te laten zijn. De school biedt de inspiratie en leermiddelen om bewust te worden van wat er is.
 
Er zijn vele mysteries in ons eigen wezen die te verkennen zijn. Je leert  zo om meesterschap te verkrijgen over je eigen bewustzijn. Naarmate je meer begrijpt en oefent ben je vrijer om sturing te geven aan jouw eigen bewustzijn. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om helemaal in liefde te komen met jezelf of je te verbinden met het kosmische.
 
De school faciliteert jouw eigen proces zoals een vroedvrouw helpt om het kindje geboren te laten worden wat al in jou aanwezig was. Het staat vrij van dogma en neemt de eigen beleving als uitgangspunt. 

Voor wie is deze school?

Deze school is voor iedereen toegankelijk die de oprechtheid en bereidheid heeft om te leren. Iedereen is op zijn eigen weg, met zijn eigen uitdagingen en voorkeuren. We voeden de essentie van ieder. De een heeft behoefte aan liefde voor zichzelf, en de ander wil alles leren begrijpen.
 
Weer een ander wil broeder- en zusterschap ervaren en een vierde wil het Al leren kennen. En misschien wil jij weer iets anders of wil jij het allemaal. Zolang je de bereidheid hebt naar jezelf te kijken en ontvankelijk bent kun je leren. En soms kan het ook zijn dat er helemaal niets hoeft, dat je gewoon bent of in liefde bent en dat dat het is.
 
Leren is dus  een onderdeel van de school. Zijn, scheppen, spelen, in vreugde leven of het even echt moeilijk hebben horen daar ook gewoon bij. 

Wat kan ik hier leren?

Het leren gebeurt op vele niveau's. Zo kun je dingen verstandelijk begrijpen en analyseren, maar je kunt het ook ervaren. En  laatste is dat je leert dat je zelf onderscheidingsvermogen hebt voorbij het denken, zodat je los van iets buiten jou sturing kunt geven aan je eigen bewustzijn. Het kunnen opmerken van dingen in je eigen beleving is een belangrijke stap, maar je leert ook om de aandacht te richten en vast te houden.
 
Inzichten vormen een belangrijke leidraad voor de manier waarop jij jezelf en de wereld ervaart. Het kan ook zijn dat je in een bepaalde staat van bewustzijn komt, van liefde bijvoorbeeld, en dat dit geen enkele moeite kost. De oefening kan net zolang doorgaan dat het spontaan ervaart. Juist het hele tijd bezig zijn en denken, leren we af.
 
Het hier en nu vormt telkens het uitgangspunt en wordt ook waardevoller naarmate je meer in het moment komt. Er zijn honderden verschillende manieren waarop dit hier en nu te ervaren is. De mysterieschool biedt in de vorm van trainingen en avonden de mogelijkheid om steeds meer te weten te komen over de mysteries die altijd in je eigen wezen en in het moment te ervaren zijn.