Mysterieschool Aneru

Cursussen

Elke cursus gaat over een staat van bewustzijn in het hier en nu. Verspreid over zes avonden wordt er kennis gemaakt met de betreffende staat van zijn en wordt er samen in gemediteerd. Men leert de verschillende ingangen, technieken en inzichten die gepaard gaan met dat mysterie.
 
Elke kwaliteit van bewustzijn heeft een specifieke energie en kan helder omschreven worden. Niet alleen leert men in dat bewustzijn te zijn, maar ook hoe men het toepast in het dagelijkse leven, hoe het gerelateerd is aan omgang met mensen en aan lijden en wat men er mee kan doen. Men is in staat uiteindelijk om te switchen tussen verschillende modi van bewustzijn. 
 
Hieronder volgt het aanbod van de eerste cursussen. Er zijn honderden staten van bewustzijn en al dit wordt vormgegeven in cursussen naarmate de school zich verder ontwikkelt. Elke cursus kost 250 euro (minima 180 euro), inclusief boekje en cursusmateriaal. De data en plaats worden onderling afgestemd met de cursisten. Heb je interesse dan kun bij Contact het formulier invullen met je naam, email-adres en de kwaliteit van bewustzijn die je je wil eigen maken.

Cursus - De Gelukzaligheid van het Tijdloze Zijn

Het is mogelijk om de beleving van de tijd uit te zetten. Dit kan ons overvallen, maar we kunnen het ook zelf voor elkaar krijgen door onze aandacht op de juiste manier te richten. Als het gebeurt ervaren we gelukzaligheid. Er hoeft niets meer bereikt te worden, alles is af, en we ervaren dit moment als het enige moment.
 
Er zijn vijf ingangen voor bewustzijn naar dit tijdloze zijn. Wordt je geleefd en ben je constant bezig dingen te bereiken en lijkt er geen einde aan te komen dan biedt gelukzalige tijdloosheid een uitkomst. Waar je ook bent, je hebt de vrijheid om de knop om te zetten naar een heerlijke staat van zijn.
 
Ken je het zijn wel als vredig maar niet als gelukzalig dan biedt tijdeloze gelukzaligheid een net wat dieper perspectief. Dit is geen uitrusten in niets doen en aanwezigheid, maar een constant jubelende zang in energie die we kunnen ervaren terwijl wij gewoon met de dingen bezig zijn. Hier ervaar je ook vrijheid en dat jij het leven bent. Je plannen zijn gebaseerd op een illusie, namelijk dat de tijd bestaat. Dat zetten we even uit. 
 
zes avonden: 250 euro (voor minima 180 euro) 

Cursus - De Bloei van het Hart

Het begint bij houden van jezelf. Dat is geen simpele notie van 'ik ben goed genoeg of oké zoals ik ben' maar een diep gevoelde warme liefde in het hart en helemaal aanwezig zijn. Er is een verschil tussen het hart ervaren en het hart zijn. Als je het hart bent kan niemand je meer uit die liefde brengen die jij bent. Je kan anderen er zelfs mee aanraken, doordringen, ja zo je wil betoveren, en toch wil je niets en blijf je in liefde.
 
Op de weg ernaar toe kan het zijn dat je door diepe stukken gaat van afwijzing, van verdriet en angst en boosheid. Jij bent het niet alleen waard om van gehouden te worden, want jij bent liefde bovenal. Als je dat ervaart ga je bloeien in wie jij bent als essentie. Dan mag je jezelf laten zien en nog wel zonder moeite.
 
Liefde is een diep gevoelde energie en aanwezigheid. Van je hoofd naar je hart, en van je hart naar liefde. Je wilt eigenlijk nergens anders zijn. Wees welkom dus.
 
  • 6 avonden om de week (of 2 weken).
  • Uitgebreid naslagwerk van 85 pagina's.
  • Boekje: "Het bloeien van het Hart".
  • Praktijkbeoefening.
 
Aan bod komen onder andere:
  1. Wat is het? Van definitie naar ervaren.
  2. Zelfliefde en heling. Innerlijke obstakels opruimen.
  3. Ingangen tot 'bloei van het hart'. Afstemmingen.
  4. Liefde en relaties. Hartebloei in contact.
  5. De goddelijke liefde. De kaart van bewustzijn.
  6. Hartebloei in de praktijk. Het dagelijkse leven.
 
Prijs
250 euro (inclusief) 
Minima 180 euro
Vrienden van Aneru korting 10%

Data 2022
vrijdagen
4, 18 en 25 februari
4, 18 en 25 maart

Trainer en plaats
De cursus wordt aangeboden door Amanda Veenhuizen in Culemborg.
"Ik zie deze beoefening als de meest doeltreffende vorm van zelf-genezing en therapie. De beoefening in openheid, aandachtigheid en de ingangen om het hart, de liefde te laten stromen ontsluiert en onthult mijn wezenlijke Goede Hart, omdat het de pijn en onvriendelijkheid in mij oplost en verwijdert. Een goedheid die mijn werkelijke natuur is en mij laat stralen... en een warme sfeer creëert waarin mijn diepste wezen bloeit". 

Cursus - Het Hart van het Zijn

We kunnen steeds meer in zijn komen en onze aanwezigheid verdiepen. Niet alleen helemaal hier zijn maar diep rusten in zijn, zodat het zijn diep in het hart ervaren wordt. De ruimte om ons heen kan doordrongen worden van onze aandacht. Niet alleen hoeft er niets meer, dit diepe zijn wordt een natuurlijk staat waarin we ons voortdurend vredig voelen en krachtig. Het is belangrijk dat onze aanwezigheid van zijn verbonden is met het hart, anders wordt het een sterke rationele aandacht die weliswaar krachtig is en zo scherp als diamant, maar ook narcistisch en de mens niet dieper in contact brengt met het zijn in het eigen hart.
 
In deze cursus een uiteenzetting van de verschillende staten waarin we het zijn ervaren, zoals het 'stille zijn', het 'rustende zijn', en de 'wezensgrond'. Hoe kunnen we die ervaren? En hoe komen we in de staat die ik 'in liefde zijn met wat is' noem? Dit is niet zomaar een mentale acceptatie, maar een diep doordrongen aanwezige aandacht die voortdurend in liefde is met de dingen zoals ze verschijnen.
 
zes avonden: 250 euro (voor minima 180 euro) 

Cursus - De Gelukzaligheid van Liefde (vervolgcursus)

Na een van de voorgaande cursussen te hebben gevolgd en je meer in zijn, liefde en tijdloosheid kan rusten is het tijd voor iets dat meer intens is, een joelende vreugde voor het bestaan zelf. Een zinderende liefde die je geluk is. Een besef om alles aan te raken in het besef dat het bestaat. De cocon van bewustzijn is open gebroken, je gaat het contact met het grote zijn ervaren. Extase. Elke cel in je lichaam is doordrenkt van liefde. De oceaan van het bestaan is nog wat verder afgedaald. Je staat vanaf je hart onder water.
 
Dit is geen tijd voor onoprechte devotie en ceremoniën maar van een onhoudbare waarachtige liefde waarbij je hart wat sneller zal gaan kloppen. Die zich heeft geuit in zoveel zang en dans en mystieke poëzie. Als je het niet meer houdt moet je echt komen. Onze liefde is ons geluk. We moeten het bestaan weer leren herinneren waarvan we houden. 
 
zes avonden: 250 euro (voor minima 180 euro) 
 
Momenteel zijn er geen cursussen actief, maar mocht je op de hoogte willen worden gehouden, maak dan gebruik van het formulier contact